Welke adaptogenen zijn het best voor jou?


Welke adaptogenen zijn het best voor je?

Het mooie aan adaptogenen is dat ze de eigenschap hebben om jou heel gericht te helpen om 
op fysiek, mentaal en emotioneel niveau in balans te blijven. Ze doen dit door in te tunen op jouw specifieke behoeften en situatie en helpen vervolgens met het reguleren van o.a. het zenuwstelsel, hormoonstelsel en immuunsysteem.

Adaptogenen hebben als primaire functie het balanceren van de stressreacties van jouw lichaam en geest en het verhogen van de weerstand tegen verschillende stressoren. Daarnaast hebben ze elk hun unieke karakteristieken.

Om te bepalen welke adaptogenen het best zijn voor jou, heb je inzicht nodig in wat je graag zou willen bereiken. Wil je bijvoorbeeld meer energie, heb je behoefte aan ontspanning, wil je je goed geaard voelen, je geheugen een boost geven, minder in je hoofd en meer in je hart zitten, je nachtrust verbeteren of je immuunsysteem versterken?
Het is goed om te weten waar je focus ligt en waar je ook eventuele verbeterpunten ziet, zodat je hier specifiek aan kunt werken.

Het kan trouwens ook dat je je gewoon heel goed voelt en interesse hebt in adaptogenen als onderhoud en om te kijken waar het nog beter kan. 

Welke adaptogenen zijn het best voor jou?

Alles is met elkaar verbonden en als we op een holistische manier kijken naar onze gezondheid en de kwaliteit van ons leven, dan wordt het allemaal duidelijker. Adaptogenen kunnen veel voor je doen, maar ze werken het best als jij jezelf ook op andere vlakken geeft wat je nodig hebt.


Als je bijvoorbeeld moeite hebt om in slaap te vallen, ga dan na of je niet teveel op je neemt. Kun je makkelijk je grenzen aangeven en dingen loslaten? 
Heb je vaak weinig energie, kijk dan ook naar je voedingspatroon, lichaamsbeweging, of je genoeg slaapt, maar ook of je gelukkig wordt van waar je je mee bezighoudt.
Observeer je gedachten en emoties, vooral die regelmatig terugkomen, want daar is heel veel uit op te maken.
Kortom, kijk er eerlijk naar hoe je voor jezelf zorgt en waar je meer in je kracht mag gaan staan. Alles wat je daarna toepast, zal ook beter werken, omdat je je er nu bewust van bent.

Zodra je een duidelijk beeld hebt van waar je je op wilt richten, zoek je de adaptogenen die hier het best bij passen.
High Vibeology heeft 4 verschillende adaptogene blends. De drie white label blends zijn elk gemaakt van 3 kruiden en 1 paddenstoel. De black label blend is gemaakt van 7 paddenstoelen.
Ze zijn speciaal geformuleerd zodat de 
ingrediënten in synergie werken en elkaar versterken. I am calm met Ashwagandha, Tulsi (Holy Basil), Reishi en Brahmi werkt als ondersteuning van een gezond zenuw- en hormoonstelsel, voor ontspanning, mentale helderheid, goede nachtrust, een positieve stemming 
en innerlijke rust.
Het maakt het makkelijker om mindful op prikkels te reageren.


Op energetisch gebied helpt het je om je sterker met je eigen kern en hart te verbinden. Het stimuleert emotionele heling, reiniging en de vrije flow van emoties.


I am focused met Lion’s Mane, Brahmi, Maca en Tulsi (Holy Basil) draagt bij aan de concentratie, het geheugen, 
mentale helderheid, een positieve stemming en het bevordert het opnemen en verwerken van informatie. 
Het geeft op een subtiele manier energie, op zowel mentaal als fysiek niveau.


De energieke focus richt zich op de expansie en zuiverheid van de geest. Het helpt je om de connectie 
te maken tussen visie en de manifestatie hiervan in het fysieke.


I am energized met Astragalus, Moringa, Maca en Chaga richt zich op je energielevels, uithoudingsvermogen en werkt als ondersteuning bij fysieke en mentale inspanning.
Het draagt bij aan het herstel van het lichaam na inspanning en is heel geschikt voor zowel voor als na het sporten.

In energieke zin helpt het je bewust te worden van je fysieke capaciteit. Het verbindt je met je levenskracht en stimuleert je om je meer geaard, gefocust, opgeladen en aanwezig in je lichaam te voelen.


I am glowing met 
Reishi, Chaga, Cordyceps, Shiitake, Tremella, Lion's Mane en Maitake paddenstoelen is een nutricosmetics beauty & longevity adaptogene blend voor de huid.

De paddenstoelen in deze blend staan bekend om hun krachtige werking op de huid en op het immuunsysteem.  Ze hebben hydraterende, antioxiderende, ontstekingsremmende, anti-aging en celvernieuwende eigenschappen. *

Daarnaast zijn ze een rijke bron van vitamine D.Je kunt meerdere adaptogenen tegelijkertijd gebruiken en verschillende blends gedurende de dag, maar het is aan te raden om hier heel bewust mee om te gaan.
Kruiden en paddenstoelen kunnen heel krachtig zijn, dus begin met een kleine dosis en kijk hoe je erop reageert.
Je kunt in dit artikel meer lezen over de toepassing en dosering. 
Heb je specifieke vragen over adaptogenen of wil je weten welke het meest geschikt zijn voor jou? Stuur dan even een mailtje naar hi@thehighvibeology.com 
* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid. *


Supplementen zijn bedoeld als aanvulling op een gezonde lifestyle. Ze zijn geen vervanging van een uitgebalanceerd dieet.
Deze producten zijn niet bedoeld om ziekten te behandelen, diagnosticeren, genezen of voorkomen.

Raadpleeg altijd een deskundige voor het gebruik van een nieuw supplement of bij zwangerschap.