Lion's mane: medicinale paddenstoel en krachtig adaptogeen

Lion's mane: medicinale paddenstoel en krachtig adaptogeen

Lion's Mane (Hericium erinaceus) of Pruikzwam in het Nederlands is een medicinale en culinaire paddenstoel die voornamelijk wordt gebruikt ter bevordering van de gezondheid van de hersenen en zenuwen.  

Deze prachtige creme-kleurige paddenstoel bestaat uit een volle bos fijne sliertjes die doen denken aan de manen van de leeuw. 

Hij stimuleert cognitieve functies zoals het geheugen en de concentratie en ondersteunt de groei van het NGF (Nerve Growth Factor) van zenuwcellen / neuronen.

Lion's mane adaptogeen pruikenzwam paddenstoelLion's Mane
is een zogenaamde Nootropic: een substantie die een positieve werking heeft op de hersenen, deze stimuleert, beschermt en de cognitieve functies verbetert.
De naam Nootropic komt uit het Grieks en betekent het ombuigen of omvormen van de geest. 
Nootropics zijn trouwens niet altijd natuurlijk, andere natuurlijke Nootropics zijn o.a. Gingko Biloba, Brahmi, Rhodiola en Panax Ginseng, allemaal adaptogenen.
Ook cafeïne is een Nootropic.

Lion's Mane verse Pruikenzwam paddenstoel en krachtig adaptogeen


Als adaptogeen helpt Lion's Mane om de weerbaarheid tegen stress te verhogen door de zenuw- en hormoonhuishouding te balanceren.
Hij past zich aan jouw unieke situatie en behoeften aan en kan kalmerend werken waar nodig, maar ook stimulerend.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat 
Lion's Mane kan bijdragen aan de verlichting van angstige gevoelens en depressies door het herstellen van de Hippocampus. Dit is een deel in je hersenen dat een belangrijke rol speelt in de opslag van informatie in het geheugen en ook op je gedrag.
Afname van het weefsel van 
de Hippocampus wordt in verband gebracht met o.a verhoogde kans op Alzheimer, depressie en schizofrenie.

De Hippocampus heeft ook een directe invloed op je perceptie. Hij bepaalt namelijk hoe jij je dingen herinnert en het leven ervaart.  
Als je je bewust bezig houdt met het transformeren van oude overtuigingen en het creëren van ruimte voor hetgeen je wilt manifesteren, is het belangrijk dat je Hippocampus optimaal functioneert.

Pruikenzwam paddenstoel ook bekend als Lion's Mane is een adaptogeen


Lion's Mane adaptogeen voor de huid

Naast zijn krachtige werking op de gezondheid van je hersenen en je mentale en emotionele welzijn, is Lion's Mane ook heel goed voor je huid.

Hij bevat antioxidanten en polysacchariden die hem een anti-aging werking geven en o.a. het collageengehalte verhogen. * 

Hij helpt oxidatieve stress en ontstekingen te verminderen. 

De zenuwgroeifactor (NGF) helpt de genezing van wonden versnellen. *  *

 

Lion's mane paddenstoel adaptogeen zit in de High Vibeology I am focused
Hoe gebruik je Lion's Mane paddenstoel?

Je kunt Lion's Mane toevoegen aan verschillende soorten eten en drinken, zowel zoet als hartig. Bijvoorbeeld in een latte, roerbakgerecht, door de havermout, soep, yoghurt, in bakrecepten, smoothies etc.
Het combineren met gezonde vetten zoals kokosproducten, (plantaardige) zuivelproducten, olijfolie, noten of avocado helpt met de opname van de bestanddelen.

Net als bij de meeste paddenstoelen worden de gezonde bestanddelen in Lion's Mane beschermd door zogenaamde Chitine celwanden. Om deze werkzame stoffen optimaal vrij te kunnen geven en goed door je lichaam te kunnen laten absorberen is warmte nodig.

Je kunt Lion's Mane paddenstoel vers koken zoals je ook met champignons zou doen of in poedervorm aan je gerechten toevoegen.
Je kunt van het poeder ook thee of elixir maken, door deze in een pan met water te verwarmen.
De vloeistof kun je daarna een paar dagen in de koelkast bewaren en opgewarmd of koud door je eten of drinken doen.
Je kunt het poeder ook aan een warm drankje toevoegen.

Lion's Mane vind je in de I am glowing en de I am focused blend.


I am focused adaptogene blend met de Lion's Mane paddenstoel ook bekend als Pruikenzwam