Ashwagandha en Astragalus

Ashwagandha en Astragalus

Twee veelgebruikte adaptogenen die qua toepassing elkaars tegenpolen zijn, maar ook enkele overeenkomsten hebben: Ashwagandha en Astragalus.

De één wordt vooral ingezet voor zijn ontspannende werking, de ander bij behoefte aan meer energie.Ashwagandha en Astragalus

Ashwagandha wortel (Withania somnifera) staat bekend als een super elixer in Ayurveda. 


Dit kalmerende kruid (rechts op de foto) helpt je lichaam en geest om te gaan met verschillende emotionele en fysieke stressoren. Het helpt stressniveaus en angstgevoelens verminderen door het verlagen van het stresshormoon cortisol en wordt veel gebruikt als ondersteuning van een gezond slaapritme.
Ze staat bekend om haar herstellende en verjongende eigenschappen * , versterkt het immuunsysteem, het zenuwstelsel, het endocriene systeem en de cognitieve functies.
Ashwagandha wordt ook traditioneel in de Ayurveda gebruikt vanwege haar vermogen om de testosteronniveaus te verhogen en de mannelijke vruchtbaarheid te bevorderen.

Je vindt Ashwagandha in de I am calm and I balance my emotions blend.


Astragalus wortel (Huang Qi) is één van de essentiële kruiden in de Traditionele Chinese Geneeskunde. 

Zijn voornaamste eigenschap is het versterken van de Chi / Qi oftewel onze levenskracht. Hij verhoogt de energieniveaus en het uithoudingsvermogen en versterkt het immuunsysteem. Astragalus is ontstekingsremmend, beschermt cellen, ondersteunt weefsels en organen en heeft anti-aging eigenschappen *.
De flavonoïden en antioxidanten helpen het cardiovasculaire systeem te versterken.


Je vindt Astragalus in de I am energized and I sustain my power blend. 


Supplementen zijn bedoeld als aanvulling op een gezonde lifestyle. Ze zijn geen vervanging van een uitgebalanceerd dieet.
Deze producten zijn niet bedoeld om ziekten te behandelen, diagnosticeren, genezen of voorkomen.

Raadpleeg altijd je arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft.